Köszöntő

1988-ban, a rendszerváltást megelőző évben a Pedagógusok Szakszervezetéből kíválva megalakult a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ), amely az alapszabályban rögzített alapelvek szerint önálló, egyenrangú intézményi szervezetek szövetsége, egyesület. Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konföderáció tagja.

Az FDSZ tagjai lehetnek a magyarországi felsőoktatási intézmények oktatói, kutatói, adminisztratív és technikai dolgozói, valamint a pedagógusképző intézmények gyakorló intézményeinek pedagógusai, technikai és adminisztratív munkatársai.

Minél nagyobb a létszámunk, annál erősebbek vagyunk. A felsőoktatás képzi a jövő értelmiségijét. A felsőoktatás ad mintát arra is, hogy érzékenyen reagáljunk a minket körülvevő világ társadalmi mozgásaira is. A véleményalkotó értelmiségtől várjuk az előítélet-mentességet, hogy példát mutatva felvállalják saját közösséggükkel a szolidaritást.

Mutassanak példát és másokat is arra buzdítsanak, hogy az önként vállalt tagdíj befizetéssel biztosítsuk a felsőoktatásban dolgozók érdekvédelmét szolgáló szakszervezet, az FDSZ működését.

A hatékony érdekvédelem csak megfelelő taglétszámmal működik. Önnek is fontos, hogy többen legyünk, Önt is várjuk sorainkba!


fdsz_logo

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 07. 18. 09:59